to takie porownanie
ja i hrystek mamy ATI, forrestal ma nvidie
z rozmow wynika, ze mimo podobnej klasy karty, ta nvidia gorzej radzi sobie z duza iloscia geometrii
u mnie w robocie mam takie doswiadczenie na temat kingstonow iz sa to bardzo dobre, stabilne pamieci do biura.
Za dodanie wyrazu do biura i grania musi sie duzo wiecej kasy doplacic.
Nie wiem jak teraz ale kiedys to sporo kasy kosztowaly
hryst pisze:Za dodanie wyrazu do biura i grania musi sie duzo wiecej kasy doplacic.
Ceny są raczej wyrównane
Na początku gość proponował mi Goodram, ale jakoś ta nazwa do mnie nie przemawia
Jeśli chodzi o stabilność to oprócz Kingstona ja cenię sobie również pamięci Samsunga. Miałem przyjemność (czyt. kasę ) mieć 2 razy kości samsunga i z obydwu razów byłem bardzo zadowolony. Kości można było ustawiać na najwyższych paramertach jakie były dostępne na płycie głównej i chodziły. Nawiasem mówiąc znajomy przyniósł Kingstony, żeby sprawdzić i one nie poszły (komp nie chciał się odpalić), a samsungi tak. Nie umniejsza to jednak klasy Kingstona. Poprostu Samsungi były ciut lepsze
niby EAX na AC97 dziala, chociaz slabiutko, znaczy sie sa problemy z glosnoscia np. smiglowcow czy z tym, ze w ogole nie slychac strzalow...
jednak podobne problemy mam w ofp z wlaczonym EAX
zasadniczo nie narzekam na dzwiek, czasem EAX wlaczam, czasem nie - zaleznie od potrzeb
Arma używa Open AL , stąd problemy , jedyną kartą która to obsługuje ze stajni Creativa jest X - FI . Wszystkie inne robią to programowo co niestety obciąża procka . Zajrzyjcie tu http://www.openal.org/ i ściągnijcie sterowniki , może pomoże .
Qrde... w sterach do audio to ja już się w ogóle nie orientuje.
Czy do mojego poczciwego SB Live Value też jest coś co go zamieni w A4? ...oprócz kasy of course
ps.
czy różnią się: OpenAL 1.1 Installer for Windows od OpenAL 1.1 SDK for Windows?
Zainstalowałem Open AL 1.1 core SDK i dżwięk jest ok !! . Włączony EAX oczywiście wyłączona akceleracja sprzętowa ( karta nie obsługuje AL , SB Audigy 2) . Nareszcie śmigło słychać dopiero jak podleci bliżej , a nie z 8 km .