No to mamy :P
Ja też jestem wściekły! ..od rana
Nie wiem czy zdecydowałbym się na zakup zwykłej czeskiej wersji. Jeśli już to kolekcjonerską.
Chyba bardziej jestem za niemiecką, choćby z powodów, o których napisał hrYst i Andrea. Poza tym będzie pewnie juz pozbawiona pierwszych bugów, no i chyba bardziej przełkną kampanię po niemiecku niz po czesku
ps.
Kiedy wychodzi wersja angielska?
ps.2
tak poza tym to już ekipa się zbiera
FORUM
Nie wiem czy zdecydowałbym się na zakup zwykłej czeskiej wersji. Jeśli już to kolekcjonerską.
Chyba bardziej jestem za niemiecką, choćby z powodów, o których napisał hrYst i Andrea. Poza tym będzie pewnie juz pozbawiona pierwszych bugów, no i chyba bardziej przełkną kampanię po niemiecku niz po czesku
ps.
Kiedy wychodzi wersja angielska?
ps.2
tak poza tym to już ekipa się zbiera
FORUM
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
premiera 30.11
koszt 45euro
reszte omawiamy na TS
Jak by ktoś potrzebował:
wyslane Do :
Specjalista ds. PR
Monika Lach
e-mail: monikal@lem.com.pl
DW: Zamówienia na programy:
e-mail: sklep@lem.com.pl
Szanowan Pani,
Zwracam sie z uprzejma prosba o udzielenie mi informacji na temat wydania gry Armed Assault. Mam nastepujace pytania i zastrzezenia. Otoz, prosze mnie powiadomic jak dlugo bedzie przekladana premiera, choc miala byc juz 10 dni temu i czy osoby zamawiajace przedpremierowo moga oczekiwac rekompensaty spowodowanych opoznieniami (np. specjalne dodatki)? Czy polska wersja gry zawiera niebezpieczne dla uzytkownika zabezpieczenie Starforce (a dowiedziono ponad wszelka watpliwosc, ze wystepuja uszkodzenia napedow DVD spowodowane tym zabezpieczeniem)? Jesli tak bedzie w istocie, to ja nie zycze sobie instalowac oprogramowania starforce, ktore jest de facto trojanem a do tego psuje napedy DVD. W zwiazku z tym, jesli Starforce ma byc zaimplementowany w polskiej wersji gry, domagam sie wycofania mojego zamowienia przedpremierowego nr xxxxx zlozonego dnia 2006-09-xx!! W takim przypadku gre kupie w Niemczech z zabezpieczeniem SecuRom. Pragne tez zaprotestowac przeciwko uzywaniu zabezpieczen uszkadzajacych napedy, dlatego prosze o odnotowanie tego i przekazanie mojego zazalenia kierownictwu Panstwa firmy. Na podstawie casusu firmy Ubisoft, ktora dla dobra graczy jednoznacznie zerwala z tym szkodliwym zabezpieczeniem, uwazam za skandaliczne wszelkie korzystanie z zabezpieczenia Starforce. Pragne zwrocic takze, uwage na to, iz dystrybutor bedzie ponosil odpowiedzialnosc cywilno-prawna z tytulu uszkodzen napedow DVD spowodowanych tym zabezpieczeniem.
Z glebokimi wyrazami szacunku,"
koszt 45euro
reszte omawiamy na TS
Jak by ktoś potrzebował:
wyslane Do :
Specjalista ds. PR
Monika Lach
e-mail: monikal@lem.com.pl
DW: Zamówienia na programy:
e-mail: sklep@lem.com.pl
Szanowan Pani,
Zwracam sie z uprzejma prosba o udzielenie mi informacji na temat wydania gry Armed Assault. Mam nastepujace pytania i zastrzezenia. Otoz, prosze mnie powiadomic jak dlugo bedzie przekladana premiera, choc miala byc juz 10 dni temu i czy osoby zamawiajace przedpremierowo moga oczekiwac rekompensaty spowodowanych opoznieniami (np. specjalne dodatki)? Czy polska wersja gry zawiera niebezpieczne dla uzytkownika zabezpieczenie Starforce (a dowiedziono ponad wszelka watpliwosc, ze wystepuja uszkodzenia napedow DVD spowodowane tym zabezpieczeniem)? Jesli tak bedzie w istocie, to ja nie zycze sobie instalowac oprogramowania starforce, ktore jest de facto trojanem a do tego psuje napedy DVD. W zwiazku z tym, jesli Starforce ma byc zaimplementowany w polskiej wersji gry, domagam sie wycofania mojego zamowienia przedpremierowego nr xxxxx zlozonego dnia 2006-09-xx!! W takim przypadku gre kupie w Niemczech z zabezpieczeniem SecuRom. Pragne tez zaprotestowac przeciwko uzywaniu zabezpieczen uszkadzajacych napedy, dlatego prosze o odnotowanie tego i przekazanie mojego zazalenia kierownictwu Panstwa firmy. Na podstawie casusu firmy Ubisoft, ktora dla dobra graczy jednoznacznie zerwala z tym szkodliwym zabezpieczeniem, uwazam za skandaliczne wszelkie korzystanie z zabezpieczenia Starforce. Pragne zwrocic takze, uwage na to, iz dystrybutor bedzie ponosil odpowiedzialnosc cywilno-prawna z tytulu uszkodzen napedow DVD spowodowanych tym zabezpieczeniem.
Z glebokimi wyrazami szacunku,"
Ostatnio zmieniony 22 lis 2006, 12:55 przez hryst, łącznie zmieniany 1 raz.
You will be assimilated. Resistance is futile.
NIE PYTAJ SIE CO 8BZ ZROBILO DLA CIEBIE LECZ CO TY ZROBILES DLA 8BZ
- Forrestal
- Plutonowy
- Kontakt:
Juz w TEN weekend mozna bedzie wziasc udzial w turnieju Armed Assault na poznanskich targach Poznan Game Arena!
Oficjalna notka:
Oficjalna notka:
Dla ciekawskich powiem ze mozna mnie bedzie tam tez spotkac - ktos sie wkoncu musi tym turniejem zajacFirma LEM ogłasza pierwsze turnieje Armed Assault i The Mark! Turnieje odbędą się 25 i 26 listopada, na corocznej imprezie pod hasłem PGA!
Turniej Armed Assault - sobota 25 listopada
Eliminacje:
* Start godzina 12:00
* Rozgrywki drużynowe (5 na 5) w trybie CTF
* Do finału przechodzi po jednym najlepszym graczu z każdej drużyny.
* 10 minut rozgrzewki, 25 minut meczu
Po pięciu meczach eliminacyjnych ich zwycięzcy spotykają się w finale.
Finał:
* Start godzina 16:00
* 10 graczy w trybie Deathmatch
Zaraz po finale nastąpi ogłoszenie wyników oraz rozdanie nagród.
Turniej The Mark - niedziela 26 listopada
Eliminacje:
* Start godzina 12:00
* Rozgrywki w trybie Team Deathmatch
Dalej przechodzi po jednym najlepszym graczu z każdej drużyny
Finał:
* Start godzina 16:00
* 10 graczy w trybie Deathmatch
Na koniec dodajmy jeszcze, że każdy kto przejdzie do finału otrzyma atrakcyjną nagrodę, a na zwycięzców czekają:
* Karta SoundBlaster X-Fi Xtreeme Music, zestaw głośników INSPIRE T3100, WebCam Vista IM Skype Edition od firmy Creative
* Karty graficzne Radeon X 1650 Series od firmy Connect 3D
* Głośniki, słuchawki, myszy komputerowe i zestaw dla graczy od firmy Apollo Electronics
* Gry The Mark PC PL i Armed Assault PC PL od firmy Licomp Empik Multimedia
Oprócz The Mark i Armed Assault na stoisku LEM będzie można obejrzeć i pograć w następujące gry: Call of Duty 3 na xbox 360,Guitar Hero II na PS2, Rayman: Szalone Kórliki na PC, Evolution GT na PC.
- Pit
- Kapitan
- Dane teleadresowe: http://www.8r.armagame.pl/viewtopic.php?f=79&t=7998
- Rozmiarówka: http://www.8r.armagame.pl/viewtopic.php?f=80&t=8123
- Kontakt:
Jak można organizować turniej nie wydanej jeszcze gry?
Ja rozumiem, że ma to być rodzaj promocji produktu, ale forma turnieju jest tu najmniej odpowiednia.
Ja rozumiem, że ma to być rodzaj promocji produktu, ale forma turnieju jest tu najmniej odpowiednia.
"Don't forget nothing" - MAJOR ROBERT ROGERS, 1759
8BZ - 8 Brygada Zmechanizowana | 8R - Ósma Rangers
8BZ - 8 Brygada Zmechanizowana | 8R - Ósma Rangers
elolo... Chcialbym sie podzielic z wami moimi wrazeniami... wlasnie odinstaluwywuje najslabsza gre w jaka gralem w tym roku - Armed Assault.
Odpalilem - no i sobie zagrywam... Na pierwszy ogien poszedl model lotu... misje gunship wylaczylem po 3 minutach ze wzgledu na dziwacznie znoszace mnie wszystko na wszystkie strony... Potem misja convoy ambush... odkrylem ze mimo iz cala gra mi smiga, to gdy pojawia sie las mam 3 klatki na sekunde... odpalilem sobie misje multi, jakiegos ctfa... i tutaj po prostu gra przeszla moje najsmielsze oczekiwania co do tego, czym wesolym jeszcze mnie zaskoczy...
Apogeum byl moment, w ktorym schodzilem miedzy kilkoma skalkami... nagle slyszalem szum... wlaczajac trzecia osobe odkrylem, ze moja postac zachowuje sie jakby spadala z duzej wysokosci.. padlem na ziemie - postac zniknela pod teksturami... wtedy wstalem i... cos mnie zranilo... i tak przez kolejna minute w czasie ktorej sie smialem moja postac probowala wstac miedzy skalka a ziemia, krzyczala, padala na ziemie... i nie mialem jak sie wogole z tamtad wydostac...
Jesli chodzi o grafike... lepsza byla w delta force 2 lata temu... tak wiec milego grania, ale nie ze mna w to siano... wlasnie wyslalem maila do lemu o odwolanie mojego zamowienia... Mam nadzieje ze niebawem spotkamy sie jeszcze w ofp... grze o wiele grywalniejszej jak dla mnie.
Odpalilem - no i sobie zagrywam... Na pierwszy ogien poszedl model lotu... misje gunship wylaczylem po 3 minutach ze wzgledu na dziwacznie znoszace mnie wszystko na wszystkie strony... Potem misja convoy ambush... odkrylem ze mimo iz cala gra mi smiga, to gdy pojawia sie las mam 3 klatki na sekunde... odpalilem sobie misje multi, jakiegos ctfa... i tutaj po prostu gra przeszla moje najsmielsze oczekiwania co do tego, czym wesolym jeszcze mnie zaskoczy...
Apogeum byl moment, w ktorym schodzilem miedzy kilkoma skalkami... nagle slyszalem szum... wlaczajac trzecia osobe odkrylem, ze moja postac zachowuje sie jakby spadala z duzej wysokosci.. padlem na ziemie - postac zniknela pod teksturami... wtedy wstalem i... cos mnie zranilo... i tak przez kolejna minute w czasie ktorej sie smialem moja postac probowala wstac miedzy skalka a ziemia, krzyczala, padala na ziemie... i nie mialem jak sie wogole z tamtad wydostac...
Jesli chodzi o grafike... lepsza byla w delta force 2 lata temu... tak wiec milego grania, ale nie ze mna w to siano... wlasnie wyslalem maila do lemu o odwolanie mojego zamowienia... Mam nadzieje ze niebawem spotkamy sie jeszcze w ofp... grze o wiele grywalniejszej jak dla mnie.
8 Brygada Zmechanizowana
"Like Thunder From The Sky
Sworn To Fight And Die
We're Warriors
Warriors Of The World"
Sworn To Fight And Die
We're Warriors
Warriors Of The World"
no i gadaj z takim....
slyszales, o czyms takim jak 'patch'?, slyszales o czyms takim jak 'bug'? a moze zamiast oceniac gre na podstawie 10-minutowej (tyle mi wychodzi z wyliczen, popraw mnie jesli sie myle) rozgrywki - pozwolilbys i jej i sobie na dluzsza wspolprace?
tknij chociaz troszke opcje graficzne, zmniejsz detale i bajery do minimum, i tak graficznie bedzie sto razy lepiej niz OFP
powedruj sobie po mapie, przejdz trening i przestan winic tworcow za swoja niekompetencje i brak umiejetnosci (np. latania smiglem).
oczywiscie, nie namawiam cie do zmiany zdania, tylko do przemyslenia, czy twoja opinia jest doprawdy zla, bo gra jest marna, czy moze nie potrafisz sie przestawic na 'nastepce ofp', ktory jest bardzo rozny od ofp ....
slyszales, o czyms takim jak 'patch'?, slyszales o czyms takim jak 'bug'? a moze zamiast oceniac gre na podstawie 10-minutowej (tyle mi wychodzi z wyliczen, popraw mnie jesli sie myle) rozgrywki - pozwolilbys i jej i sobie na dluzsza wspolprace?
tknij chociaz troszke opcje graficzne, zmniejsz detale i bajery do minimum, i tak graficznie bedzie sto razy lepiej niz OFP
powedruj sobie po mapie, przejdz trening i przestan winic tworcow za swoja niekompetencje i brak umiejetnosci (np. latania smiglem).
oczywiscie, nie namawiam cie do zmiany zdania, tylko do przemyslenia, czy twoja opinia jest doprawdy zla, bo gra jest marna, czy moze nie potrafisz sie przestawic na 'nastepce ofp', ktory jest bardzo rozny od ofp ....
moze wlasnie dlatego nie wydali dema bo kazdy by sie zraził.
Poitlek tez mnie gra mocno nie zachwyciła. Ale nie przekreślam jej.
Przypomnij sobie jak bylo w pierwszej wersji OFP (skaczące czołgi itp) jakie wtedy miało sie ustawienia (np 800x600) a grafika przypominała super Mabrio B.
Poitlek tez mnie gra mocno nie zachwyciła. Ale nie przekreślam jej.
Przypomnij sobie jak bylo w pierwszej wersji OFP (skaczące czołgi itp) jakie wtedy miało sie ustawienia (np 800x600) a grafika przypominała super Mabrio B.
You will be assimilated. Resistance is futile.
Hrystek, u mnie wlasnie tak wyglada. 800x600 i lepej nie mowic jak widac bo az plakac mi sie chce. Niestety moj radek 9600 nie nadaje sie do tej gry ( a dalo sie na nim grac nawet w obliviona i to z calkiem niezla grafika ) Co do samego grania, pierwsza misja i lekki szok dla organizmu jesli chodzi o mechanike gry. Jeepy prowadzone przez AI zwalniaja do 10 km/h na zakretach to spoko. Troche wkurza mnie celowanie/strzelanie ale to pewnie kwestia przestawienia sie. Jednak zalamalem sie kiedy zaliczylem pierwszy reset podczas gry No nic, popatrze dalej co z tego da sie wyciagnac ale moze sie okazac ze niestety nie bedzie tak fajnie jak by moglo sie wydawac bo akurat teraz nie stac mnie na karte za 2000 zl na ktorej mozliwe ze ArmA by smigala.
T.
T.
thorgal:
gralem przez kilka dni na radku 9550 i na minimalnych bylo znosnie poza czasem pojawiajacymi sie artefaktami. Zmienilem na warta 650 zl karte radeon x1800 gto i teraz nie mam juz najmniejszych problemow
a propos wydajnosci: polecam wylaczyc w ustawieniach karty oczekiwanie na powrot pionowy plamki (VSync) - wylaczyc calkowicie, wtedy Arma osiaga srednio 10-20 fps wiecej
gralem przez kilka dni na radku 9550 i na minimalnych bylo znosnie poza czasem pojawiajacymi sie artefaktami. Zmienilem na warta 650 zl karte radeon x1800 gto i teraz nie mam juz najmniejszych problemow
a propos wydajnosci: polecam wylaczyc w ustawieniach karty oczekiwanie na powrot pionowy plamki (VSync) - wylaczyc calkowicie, wtedy Arma osiaga srednio 10-20 fps wiecej
To za co przekreslilem gre to animacja postaci i cudowne przenikanie przez obiekty... to ze model zawsze lezy jak poziomica, nie wazne czy wiaze sie to z tym iz jego polowa znajdzie sie pod ziemia... gralem w wiele lepszych strzelanek, pod prawie kazdym wzgledem... ze dwa lata temu. Dla mnie cala ta gra wyglada jakby ktos chcial skrzyzowac ofp z delta force i mu nie wyszlo... coz, przynajmniej mialem racje pol roku temu
8 Brygada Zmechanizowana
Sworn To Fight And Die
We're Warriors
Warriors Of The World"
Sworn To Fight And Die
We're Warriors
Warriors Of The World"